Doelstellingen:

De Kringloop stichting is een non profit organisatie die zonder steun van de Gemeente op een financieel rendabele manier de volgende doelstellingen nastreeft. Er werken ruim 60 mensen bij de Kringloopwinkel die zich bezighouden met: inzameling, sorteren, reparatie en verkoop van gebruikte spullen. Momenteel begeleiden wij mensen via het re-integratieproject van de gemeente en scholen hen om ze voor te bereiden op een werkzaam leven in onze samenleving. Waaronder klantgericht werken, kassa meedraaien, helpen met de planning,reparatie, uitzoek en sorteer werkzaamheden.

De milieu doelstellingen  zijn het realiseren en stimuleren van hergebruik. Door het verlengen van de levensduur van producten neemt de afvalberg af. Wij verwerken ongeveer 138600 kilo op jaarbasis. Met een hergebruik rendement van 85%. Dit kan verhoogd worden tot ongeveer 91% indien we de kleding inwerpzuilen i.o.m Gemeentewerken goed water dicht maken. Door het bieden van een betaalbaar alternatief voor nieuw, leveren we ook een bijdrage aan armoedebestrijding en koopkrachtverbetering in Krimpen aan den IJssel en omgeving. Winkelen bij de Kringloopwinkel is iedere dag funshopping voor veel mensen.

We zijn er niet alleen voor mensen die specifiek op zoek zijn naar een gebruikt artikel, we zijn er ook voor verzamelaars, creativelingen, studenten, minima, modaal, maxima en dus ook voor U. Wij hebben een heel breed assortiment goed gebruikte artikelen dat dagelijks wisselt, zoals kleding, meubels, elektrische apparaten, klokken, fietsen, gereedschappen, kunst en kitch, kleine huisraad, tuinartikelen, winter- en zomerspullen enzovoort.

Het geld dat we hiermee verdienen gaat naar diverse goede doelen in binnen- en buitenland. De totale donatie varieert tussen de 50.000 en 70.000 duizend euro per jaar. 

 

Wist je dat je ook kado bonnen kunt kopen in onze winkel?

Je kunt kiezen tussen €5,- en €10,-

Een leuk kado voor de echte kringloperts!

ps. Bon moet in één keer worden besteed en kan niet worden ingewisseld voor contant geld